Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Κεφάλαιο από το τρίτο βιβλίο

Αυτόν τον καιρό γράφω με εντατικούς ρυθμούς το τρίτο βιβλίο της σειράς, περιμένοντας παράλληλα γνώμες και παρατηρήσεις από το πρώτο, ώστε να ενσωματώσω διορθώσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι ιδέες είναι πολλές, αλλά προσπαθώ να επικεντρωθώ σε ζητήματα που έχουν μείνει ανοιχτά και να ακολουθήσω τους ήρωες στην αποστολή που έχουν αναλάβει. Στο "Τέχνασμα Δεμένο με Άλλο Τέχνασμα" θα αρχίσουν επίσης να φανερώνονται δυνάμεις, για την ύπαρξη των οποίων υπάρχουν υπόνοιες, αλλά περισσότερα θα αναφέρω γι' αυτό αργότερα.
Το σαββατοκύριακο ασχολήθηκα με ένα κεφάλαιο, το οποίο αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από διάλογο μεταξύ της Νάιλο, της ταχυδακτυλουργού ενός βασιλιά, και ενός ερημίτη που συναντά στα χαλάσματα μίας παλιάς εκκλησίας.
Το κεφάλαιο είναι λίγο πριν τη μέση του βιβλίου, προσωρινά το έχω ονομάσει "Εκκλησία βυθισμένη στο σκοτάδι" και κυλάει σχετικά αργά, μιας και βρίσκεται ακριβώς πριν από μία σφοδρή και αναπάντεχη μάχη που διαδραματίζεται την επόμενη μέρα μέσα σε ένα χιονισμένο δάσος.
Προσπαθώ να διερευνήσω τις αντιδράσεις των ανθρώπων απέναντι σε έναν κατακτητή ο οποίος ουσιαστικά έχει αντικαταστήσει τον προηγούμενο Άρχοντα στην εξουσία. Αν η καθημερινότητά τους δεν μεταβλήθηκε ιδιαίτερα, αν ο καινούριος άρχοντας είναι εξίσου σκληρός με τον παλιό, τότε σε ποιον οφείλουν την υποταγή τους και γιατί; Υποθέτω ότι μεγάλο ρόλο σε αυτό το δίλημμα παίζει και η θρησκεία, επομένως μάλλον σε αυτό δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα και γι΄αυτό έχω επιλέξει ως σκηνικό αυτής της συζήτησης την μισοκατεστραμμένη εκκλησία.
Το κεφάλαιο είναι επίσης σημαντικό γιατί εδώ αποκαλύπτονται και το περιεχόμενο της περγαμηνής που είχε αναλάβει να μεταφέρει ο Αλιόσκα στον πολιορκούμενο Ανατολικό Πύργο και το περιεχόμενο της περγαμηνής που έκλεψε η Νάιλο στο δεύτερο βιβλίο.
Καλύτερα να μη μπω, όμως σε περισσότερες λεπτομέρειες για να μην προδώσω μυστικά της υπόθεσης.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Εξώφυλλο 2ου βιβλίου

Πρώτη μορφή του εξωφύλλου του δεύτερου βιβλίου της σειράς, με τίτλο "Περπατώντας στα Σκαλοπάτια των Νεκρών":
http://crankbot.deviantart.com/art/MoreBookcovers-81250504

Επίσης ένα προσχέδιο του Αλιόσκα, του κεντρικού χαρακτήρα της σειράς: http://crankbot.deviantart.com/art/pose200308-80582502

Και τα δύο είναι έργα του Γιώργου Δημητρίου.

Η επίσημη σελίδα

Και αυτή είναι η επίσημη σελίδα του βιβλίου στο site των εκδόσεων Λιβάνη: http://www.livanis.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=257587

Επίσης υπάρχει και εκτενές topic σχετικά με το βιβλίο, στο φόρουμ φανταστικού και επιστημονικής φαντασίας sff.gr και συγκεκριμένα στη σελίδα: http://www.sff.gr/forums/index.php?showtopic=7121

Πλέον η "Περγαμηνή με τους Τέσσερις Απόκρυφους Αποδέκτες" βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία.
Αποτελείται από 237 σελίδες, η επιμέλεια είναι της Ανθής Ροδοπούλου και η εικονογράφηση του εξωφύλλου έχει γίνει από το Γιώργο Δημητρίου.
Τους ευχαριστώ θερμά, ειδικά την κυρία Ροδοπούλου η οποία δούλεψε με μεράκι και υπομονή για να κάνει αυτό το βιβλίο να φαίνεται καλύτερο. Επίσης ευχαριστώ τη Μαρία Γουρνιεζάκη της οποία η συνεισφορά ήταν πολύτιμη και το Μιχάλη Φουντουκλή που σχεδίασε την αράχνη στην αρχή κάθε κεφαλαίου.
Επίσης, απεριόριστα την εκδότριά μου κυρία Γιώτα Λιβάνη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

Έχω πολλούς ακόμα να ευχαριστήσω για κάθε είδους βοήθεια και στήριξη, τους οποίους αν ανέφερα εδώ θα χρειαζόμουν πολλές σελίδες για να τους χωρέσω. Πάνω απ' όλους, όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, στην οποία έχω αφιερώσει και το βιβλίο.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Παρουσίαση στην Αθήνα

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου, θα γίνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο βιβλιοπωλείο CUBE (Εμ. Μπενάκη 32 και Ακαδημίας), την Παρασκευή 11 Απριλίου και ώρα 20:00.
Η παρουσίαση θα γίνει στα πλαίσια του 2ου διημέρου φανταστικής λογοτεχνίας που διοργανώνει το περιοδικό "Συμπαντικές Διαδρομές".

Εισαγωγή

Το παρακάτω απόσπασμα είναι η εισαγωγή της "Περγαμηνής με τους Τέσσερις Απόκρυφους Αποδέκτες":

Μια τελευταία ματιά αιωνιότητας…

Τριγύρω, μόνο πανύψηλα βουνά και πυκνά δάση που κατηφορίζουν τις πλαγιές. Το τοπίο είναι σχεδόν τρομακτικό, γιατί η απεραντοσύνη γεμίζει τα πάντα. Ουρανός, βουνοκορφές χαμένες στα σύννεφα και ατέλειωτα, απόκρημνα βράχια που καταλήγουν σε βάθη ανυπολόγιστα· ο ήχος δε φτάνει ποτέ από εκεί κάτω και το ποτάμι που κυλάει μοιάζει με μια ακίνητη, γκρίζα, σιωπηλή λωρίδα.

Μοναδική παραφωνία σε αυτή τη θεϊκή σύνθεση, μια στήλη καπνού, πέρα στα ανατολικά. Αν και είναι δύο ή τρεις κορυφές μακρύτερα, φαίνεται καθαρά να ανεβαίνει προς τον καταγάλανο ουρανό σε ευθεία γραμμή, πότε πιο αραιή και ανοιχτόχρωμη και πότε πυκνότερη και μαύρη.

Αλλά μόνο ένα πολύ εξασκημένο μάτι ή κάποιος καλός γνώστης της περιοχής θα μπορούσε να δει ότι στη βάση αυτής της στήλης καπνού, σκαρφαλωμένο σε ύψος τουλάχιστον πέντε χιλιάδων ποδιών, υπήρχε ένα φρούριο ανθρώπων...

Η Περγαμηνή με τους Τέσσερις Απόκρυφους Αποδέκτες

Είμαι ο Γιάννης Πλιώτας, συγγραφέας της σειράς επικής φαντασίας "Το Βασίλειο της Αράχνης", η οποία θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Η "Περγαμηνή με τους Τέσσερις Απόκρυφους Αποδέκτες" είναι το πρώτο βιβλίο και διαδραματίζεται σε ένα ψευδομεσαιωνικό βασίλειο το οποίο έχει περιέλθει σε σκοτεινές εποχές. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στην ακριβώς προηγούμενη ανάρτηση.
Σε αυτό το ιστολόγιο θα μπορείτε να μάθετε νέα για το βιβλίο, να πάρετε μία πρώτη γεύση για το περιεχόμενο και να διαβάσετε μερικά διηγήματα απ' τον ίδιο κόσμο.
Επίσης θα προσπαθώ να σας κρατάω ενήμερους για τις επερχόμενες συνέχειες και για τυχόν εκδηλώσεις που αφορούν το βιβλίο.
Το δεύτερο μέρος είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει πριν το Πάσχα και θα έχει τίτλο "Περπατώντας στα Σκαλοπάτια των Νεκρών".
Ο προσωρινός τίτλος του τρίτου βιβλίου είναι "Τέχνασμα Δεμένο με Άλλο Τέχνασμα".

Το Βασίλειο της Αράχνης

Το Βασίλειο της Αράχνης είναι ένα μεσαιωνικό Βασίλειο χτισμένο πάνω στα απέραντα βουνά της οροσειράς Ντραγκούτ. Οι υπήκοοί του πιστεύουν ότι στους πρόποδες των βουνών υπάρχει το χείλος του κόσμου και ότι η Τάξη διοικεί όλα τα ορατά και αόρατα. Το έτος 1064 μία σφοδρή και αναπάντεχη εισβολή από τους λαούς των πεδιάδων, αναγκάζει το Βασίλειο να εμπλακεί σε έναν πολυετή και επώδυνο πόλεμο. Μάχες χάνονται και τόποι ερημώνουν. Την ίδια ώρα που ένας ταπεινός αγγελιοφόρος στέλνεται να μεταφέρει μία περγαμηνή ανυπολόγιστης σημασίας στον πολιορκούμενο Ανατολικό Πύργο, ένα ατελείωτο κουβάρι συνωμοσιών αρχίζει να εξυφαίνεται γύρω του. Θα συναντήσει προαιώνιους φύλακες των δασών, επικίνδυνες παρουσίες θα απειλήσουν τη ζωή του, δυσερμήνευτοι σύμμαχοι θα προσπαθήσουν να τον πάρουν με το μέρος τους, θα τραβηχτεί στη δίνη σφοδρών μαχών και τελικά θα μπλεχτεί στο κουβάρι του αινίγματος της αγάπης.

Στην Περγαμηνή με τους Τέσσερις Απόκρυφους Αποδέκτες γράφεται ο πρόλογος για μια συναρπαστική περιπέτεια σε έναν κόσμο επικής φαντασίας..