Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

βορειοδυτικές εκδόσεις


Προς τα εκεί πνέουν αυτή τη στιγμή οι άνεμοι.
Σε λίγο καιρό θα έχω αποφασίσει τις λεπτομέρειες, αλλά όπως φαίνεται το Βασίλειο της Αράχνης θα εκδοθεί (και θα ολοκληρωθεί) τον Απρίλιο από τις βορειοδυτικές εκδόσεις. Αυτή τη στιγμή έχω στο μυαλό μου ότι όλη η ιστορία θα είναι σε έναν και μοναδικό τόμο. Θα προσπαθήσω να συμπτήξω το περιεχόμενο των δύο πρώτων τόμων και θα προσθέσω ό,τι χρεάζεται στο τρίτο βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε e-book, ώστε η ιστορία να είναι πλήρης και όπως ακριβώς την είχα φανταστεί.
Δεν θα προκύψει ένα ιδιαίτερα ογκώδες έργο, ενώ θα έχω καταφέρει να βελτιώσω τις ατέλειες των βιβλίων (σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των αναγνωστών). Έτσι πιστεύω θα είναι ένα βιβλίο που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για όποιον έχει διαβάσει τους δύο πρώτους τόμους όπως είχαν κυκλοφορήσει στην προηγούμενη έκδοσή τους, αλλά και για όποιον δεν έχει καμία επαφή με το βασίλειο.

*η εικόνα είναι από πίνακα του Ρώσου Ivan Bilibin και είναι ίσως μία πρώτη ένδειξη για το στυλ του εξωφύλλου

3 σχόλια:

Marilena Mexi είπε...

Εύχομαι καλές πωλήσεις πραγματικά,
τελικά γιατί δεν συνεχίστηκε απο τις εκδόσεις Λιβάνη;

Γιάννης Πλιώτας είπε...

Ευχαριστώ Μαριλένα! Περισσότερο θέλω να έχει την ευκαιρία όποιος επιθυμεί να διαβάσει όλη την ιστορία.
Με τις εκδόσεις Λιβάνη, μάλλον ασυμφωνία χαρακτήρων και απροθυμία από μέρους τους να ολοκληρωθεί η σειρά.

Marilena Mexi είπε...

Πολύ λυπάμαι για αυτό, και εγω έχω άσχημη εμπειρία με το συγκεκριμένο εκδοτικό, και όλους σχεδόν τους μεγάλους που "έθαψαν" το μυθιστορημα μου πριν κατι μήνες που πάλευα να το εκδόσω στην Ελλάδα.

Τουλάχιστον κατάφερες να το ολοκληρώσεις και αυτό έχει σημασία, ο επιμένων πάντα Νικά!:)