Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ζυμώσεις και Κοράκια

Μεσολάβησε το καλοκαίρι, διάστημα κατά το οποίο μάζεψα αρκετές θετικές (ή μάλλον θετικές :D ) γνώμες για το "Τέχνασμα". Όσο για την κυκλοφορία σε e-book δεν έχω βγάλει ακόμα συμπέρασμα. Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος που πολλοί (με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο) κατέβασαν το βιβλίο στον υπολογιστή τους.
Διάφορες ιδέες σχεδιάζω στο τετράδιό μου τον τελευταίο καιρό. Το πιθανότερο είναι ότι θα κάνω έναν μικρό εκδοτικό οίκο μέσα στους επόμενους μήνες, με έδρα τα Γιάννενα. Λεπτομέρειες που ίσως ενδιαφέρουν συγγραφείς θα ανεβάσω στο μέλλον, αλλά ήδη έχω στο μυαλό μου και μερικά βιβλία που θα ήθελα να κυκλοφορήσουν με τη "σφραγίδα" μου.
Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο τρίτος τόμος του "Βασιλείου της Αράχνης", που για την ώρα υπάρχει μόνο σε ηλεκτρονική μορφή (βλ. και προηγούμενη ανάρτηση). Η αλήθεια είναι ότι έχω ζητήσει από τον εκδοτικό μου οίκο (Λιβάνη, εκεί όπου είναι τα συγγραφικά μου δικαιώματα) να μου παραχωρήσει τα δικαιώματα ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για την κυκλοφορία του τέταρτου τόμου. Ελπίζω να ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα και κάποια στιγμή το "Τέχνασμα" (καθώς και ο τέταρτος τόμος) να φτάσουν στα βιβλιοπωλεία.
Πάντως από τον Μάιο έχω υποβάλει για έγκριση και ένα ακόμα βιβλίο, ένα ιστορικό μυθιστόρημα που καλύπτει μια μεγάλη περίοδο του Μεσαίωνα. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις συνεννοήσεις, αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα ανακοινώσω ένα... αίσιο τέλος.
Αλλά όλα αυτά είναι ακόμα σχέδια. Το τι ακριβώς θα γίνει θα το γνωρίζω στις επόμενες εβδομάδες.
Όπως στις επόμενες εβδομάδες περιμένω με ανυπομονησία το "Κοράκι σε Άλικο Φόντο", ένα εξαιρετικό φάντασυ που θα κυκλοφορήσει απ' τον Πατάκη. Μπορώ από τώρα να σας εγγυηθώ ότι το εξώφυλλό του είναι ένα από τα πιο όμορφα που έχετε δει ποτέ. Περισσότερα για το κοράκι και τον συγγραφέα Λευτέρη Κεραμίδα, υπάρχουν εδώ.
Αυτά για την ώρα. Αν θέλετε περάστε μία βόλτα από τη "σελίδα για άλλες σελίδες" όπου φιλοξενώ αυτή την εβδομάδα την ποιήτρια Άννα Νιαράκη, ή από την "καρέκλα του σκηνοθέτη", όπου θα διαβάσετε αναλυτική παρουσίαση του πολυσυζητημένου Inception.

Δεν υπάρχουν σχόλια: