Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Ο Θρύλος της Μονοβύζας

Όλα ήσυχα στο δυτικό μέτωπο. Γιάννενα είμαι, σήμερα γνωρίστηκα με τον ενορχηστρωτή του "Αντί Χ Λόγου", γράφω λίγο μια αστεία ιστορία που ανεβάζω σε συνέχειες στο facebook, κάνω μερικές διορθώσεις, περιμένω απαντήσεις στις χίλιες ερωτήσεις που έχω υποβάλει στον εκδοτικό μου οίκο, στις 9 Νοέμβρη θα κατέβω να ψηφίσω στην Αρκαδία, στις 19 θα είμαι στην Πάτρα για να συμμετέχω στην παρουσίαση του "Βασιλιά Ίκελου" του Νίκου Καρακάση (εκτός απροόπτου), και λίγο πριν ή λίγο μετά θα ανηφορίσω Έδεσσα για να παρουσιάσω το Βασίλειο της Αράχνης. Και ταυτόχρονα θα πρέπει να διορθώσω τα βιβλία των (υπό σύσταση και σκέψεων) "Βορειοδυτικών Εκδόσεων".

Το sff.gr λογικά όσοι περνάτε μία βόλτα από αυτό το ιστολόγιο το ξέρετε. Είναι ουσιαστικά το ελληνικό portal του φανταστικού και εκεί μπορείτε να συναντήσετε λίγο πολύ σύσσωμη την κοινότητα του είδους, είτε πρόκειται για αναγνώστες είτε για συγγραφείς. Αυτό τον καιρό διοργανώνεται ένας διαγωνισμός φάνταζυ με θέμα το "μυστικό". Συμμετέχουν 22 διηγήματα μελών του φόρουμ και ανάμεσά τους θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε ορισμένα αξιόλογα. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό topic και εδώ την αναλυτική λίστα με όλες τις ιστορίες. Όπως θα διαπιστώσετε παίρνω και εγώ μέρος με το μυστηριώδη "Θρύλο της Μονοβύζας", ένα θέμα που με συναρπάζει λόγω και της καταγωγής μου (ο συγκεκριμένος εκτυλίσσεται στην ορεινή Γορτυνία). Θα σας πρότεινα από τη λίστα, τα διηγήματα 2, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 και 21. Εντάξει, και το δικό μου εννοείται : )

Λοιπόν, αν είχα καθυστερήσει λίγο περισσότερο θα έβαζα στην προηγούμενη ανάρτηση ένα ακόμα ευχάριστο νέο. Ο φίλος Γιώργος από το Tales of a Broken Sword, συμφώνησε με τον Κέδρο για την έκδοση ενός παιδικού-εφηβικού φάνταζυ που έχει γράψει. Έχοντας διαβάσει το πρώτο μέρος μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλό, αλλά θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι να το δούμε στα ράφια. Έρχεται τα επόμενα Χριστούγεννα.

Τέλος αν σας αρέσουν τα ζόμπι, μπορείτε να τηλεμεταφερθείτε στη "σελίδα για άλλες σελίδες" όπου παρουσιάζω το "Περηφάνια και προκατάληψη και ζόμπι". Μην αναρωτηθείτε γιατί. Απλώς διαβάστε το. Αν όμως είστε για κάτι πιο κινηματογραφικό, τότε ίσως σας δώσω κάποια ιδέα απ' την "καρέκλα του σκηνοθέτη".

Over and out.

2 σχόλια:

kkarpoyzhs είπε...

Γιάννη συγχαρητήρια μου άρεσε πάρα πολύ η ιστορία σου. Τα σχόλιά μου, στο sff. :)

Γιάννης Πλιώτας είπε...

Thx Μάικ. Ελπίζω να είναι μια καλή αφορμή να επιστρέψεις στο sff.