Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κοράκι σε Άλικο Φόντο

Η σημαντικότερη στιγμή για το ελληνικό φάνταζυ, τουλάχιστον για φέτος, πλησιάζει. Όπως θα ξέρετε και όσοι διαβάζετε το ιστολόγιο των Γιων της Στάχτης, σε λίγες μέρες θα έχει κουρνιάξει στις βιβλιοθήκες μας το αξιανάγνωστο κοράκι του Λευτέρη Κεραμίδα. Εκεί θα βρείτε και μια προδημοσίευση του πρώτου κεφαλαίου.
Μπήκα προς στιγμήν στον πειρασμό να ανεβάσω το πανέμορφο εξώφυλλο, αλλά μάλλον πρέπει να αφήσω την πρωτιά στον ίδιο το συγγραφέα. Πάντως μία γεύση για το βιβλίο (σχεδόν κυριολεκτικά) μπορείτε να πάρετε και στο σχετικό άρθρο στο ιστολόγιο της Ευθυμίας Δεσποτάκη.

Στα υπόλοιπα νέα, σημειώθηκε μια γλυκόπικρη εξέλιξη σχετικά με το μέλλον του Βασιλείου της Αράχνης. Καθώς δεν υπήρχε καμία προοπτική έντυπης έκδοσης του τρίτου τόμου και γενικότερα είχα αρκετά παράπονα απ' τη συνεργασία μου με τις εκδόσεις Λιβάνη, ζήτησα και αποδέσμευσα τα δικαιώματα των βιβλίων. Έτσι, εκτός συγκλονιστικοί απροόπτου, ανοίγει ο δρόμος για έκδοση του τρίτου βιβλίου κατά την άνοιξη, από τις βορειοδυτικές εκδόσεις, που συγκρότησα εδώ στα Γιάννενα.
Κατά σύμπτωση θα είναι και το τρίτο βιβλίο των βορειοδυτικών, ενώ υπάρχει το σχέδιο με αυτό το βιβλίο να ολοκληρωθεί και η σειρά. Όσοι τίμησαν με την ηλεκτρονική ανάγνωσή τους το "Τέχνασμα δεμένο με άλλο Τέχνασμα", θα γνωρίζουν ότι η ιστορία έχει συνέχεια*. Βασική μου σκέψη είναι να συμπυκνώσω λίγο τη γραφή και να προσθέσω δέκα κεφάλαια, ώστε όταν κυκλοφορήσει την άνοιξη το βιβλίο, θα ολοκληρώνει το ταξίδι του Βασιλείου της Αράχνης. Εννοείται, ότι όπως και όλα τα βιβλία των βορειοδυτικών εκδόσεων, εκτός από το να το αγοράσετε στο βιβλιοπωλείο, θα μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν και από το site μας.

*Πάντως το μεσαιωνικό διήγημά μου "Ο θρύλος της Μονοβύζας", μπορείτε πλέον να το διαβάσετε και στο site του Λιβάνη.

**Τρεις αναρτήσεις πιο πριν υπάρχει το link για κατέβασμα του βιβλίου

edit: το όριο του προηγούμενου link εξαντλήθηκε, δοκιμάστε και εδώ: http://rapidshare.com/files/427454828/BasileioAraxnisIII.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: